Het begon met de onderbouw van Leidsche Rijn Centrum die bouwcombinatie Hurks-Slokker in Utrecht in opdracht van LRC BV (ASR en Vesteda) realiseerde. Een reusachtige ondergrondse expeditiestraat met gangenstelsel, goederenlift en een fors bemeten parkeergarage. Nu de solide basis van het tweede Utrechtse stadshart, waarvan bouwcombinatie Hurks-Slokker CPL vof ook een deel voor zijn rekening nam.
Coördinerend aannemer
Behalve als één van de bouwende partijen trad Hurks-Slokker op als coördinerend aannemer voor het gehele project. Coördinatie die nodig was vanwege het grote aantal bouwbedrijven dat bij de realisatie van Leidsche Rijn Centrum betrokken was. Deze werkten tegelijkertijd aan tien bouwblokken in de grootste bouwput van Nederland.
Gesplitste bouwopgave
Vanwege de grootte van de bouwopgave werd de realisatie van de verschillende bovenbouwonderdelen gesplitst. De bouwbedrijven die aan Leidsche Rijn Centrum werkten waren Bouwbedrijf Van de Ven, Bouwbedrijf van Schijndel, Dura Vermeer, Trebbe, Sprangers, Smit’s Bouwbedrijf, Bouwbedrijf De Nijs, KlaassenGroep, Hurks bouw & vastgoedontwikkeling en Slokker bouwgroep.
Leidsche Rijn Centrum
Midden in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn werd het Leidsche Rijn Centrum gerealiseerd. Een fonkelnieuw stadshart waar zo’n 100.000 mensen wonen, winkelen, werken en elkaar ontmoeten. Een volwaardig centrum met winkels, terrasjes, koffietentjes en restaurants. Maar ook met moderne koop- en huurwoningen, kantoorruimtes, een bioscoop, een bibliotheek en openbaar vervoer-verbindingen.
Gemeente Utrecht
Het deel van Leidsche Rijn Centrum dat Hurks-Slokker voor zijn rekening neemt omvatte ca. 45.000 m² winkels en woningen – 118 koop- en 113 huurappartementen – en de afbouw van de onderbouw. Behalve opdrachtgever LRC BV was ook de gemeente Utrecht nauw bij de ontwikkeling en realisatie van Leidsche Rijn Centrum aangehaakt.